FAQ

Met hoeveel personen kan ik tegelijkertijd naar binnen?
Wij hanteren in principe groepen van acht personen die tegelijkertijd naar binnen gaan onder begeleiding van blinde stadsgidsen. Dit aantal is niet vaststaand . Wanneer u bijvoorbeeld met een groep van twintig personen komt, wordt de groep in tweeën gesplitst. Dit doen wij zodat we de kwaliteit van de rondleiding kunnen waarborgen en zo kunnen wij het dialoog tussen u en de blinde stadsgids zo persoonlijk mogelijk houden. Hoeveel personen er tegelijkertijd naar binnen gaan, is dus nog nader te bepalen bij uw reservering. Wanneer u verder vragen heeft, kan er altijd contact met ons opgenomen worden.

Waar kan ik parkeren?
Rondom CtheCity kunt u op de Amsteldijk zelf of in de dwarsstraten parkeren. Dit is betaald parkeren tot middernacht á €3 per uur. Zondag is het gratis parkeren. Kijk voor meer informatie over onze bereikbaarheid bij locatie en route (hyperlink).

Is het wel veilig zo in het donker?
Tijdens uw stadswandeling door Amsterdam in het donker bent u in goede handen. Onze blinde gidsen noemen wij niet voor niks onze experts van het donker. Hun ontwikkelde zintuigen, naast het zicht natuurlijk, zorgen voor totale controle in het donker. Ze kennen de ruimte op hun duimpje en zorgen dat u niks overkomt. Daarbij hebben we ook nooduitgangen en noodverlichting zodat er een verwaarloosbare kans bestaat dat u zich onveilig zal voelen. Kom langs en ervaar de excellente dienstverlening van onze blinde gidsen!

Is het geschikt voor kinderen?
CtheCity is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar. Wilt u iemand meenemen die onder deze leeftijdsgrens zit? Neem dan eerst even contact met ons op.

Hoelang duurt de stadswandeling ongeveer?
De totale duur van de rondleiding ls ongeveer een uur. Per rondleiding kan dit fluctueren, omdat sommigen nog net iets langer blijven wachten om de verse vis van de Albert Cuyp te ruiken of omdat sommigen de drukke winkelstraat op een snelle en veilige manier oversteken. Ook zal de duur kunnen fluctueren door het aantal mensen dat de groep telt.

Hoe kunnen de blinde stadsgidsen zich zo goed oriënteren in het donker?
Doordat onze blinde stadsgidsen een zintuig missen, zijn hun andere zintuigen extra ontwikkeld. Reuk, gehoor en gevoel zijn versterkt door hun jarenlange ervaring in het leven zonder zicht. Het zijn dan ook echt onze experts van het donker. In onze ruimte aan de Amsteldijk 52 is Amsterdam nagebouwd, maar onze blinde stadsgidsen ervaren dit elke dag. Zonder moeite begeleiden ze u door Amsterdam waar u geen hand voor ogen ziet. Ervaar en laat u  verbazen tijdens uw rondleiding over de expertise en gemak waarmee de stadsgidsen u begeleiden door Amsterdam in donker!

Zie ik binnen echt helemaal niks?
Binnen is het helemaal lichtdicht gemaakt. Nadat je door een lichtsluis bent gelopen, loop je Amsterdam in het donker binnen waar je letterlijk geen hand voor ogen ziet. Geen kaarslicht, geen contouren van muren of iets dergelijks: je ziet helemaal niks. Dit zal in het begin even schrikken zijn, maar verbijsterend snel merkt u dat het ook een rustgevend gevoel geeft. U geeft zich daarbij over aan de overige zintuigen die daardoor extra geprikkeld worden. Een unieke ervaring die u niet snel vergeet!

Is het eng?
De ervaring die CtheCity biedt, is niet eng. Het kan soms wel even schrikken zijn, omdat het altijd donkerder is dan verwacht, maar de gidsen stellen u zeer op uw gemak. Binnen enkele minuten went u aan het donker en vertrouwt u op uw overige zintuigen. Een unieke ervaring om te ondervinden hoe je zintuigen uitgedaagd worden. Wanneer u vragen heeft of u ook maar enigszins niet op uw gemak bent, is er altijd de blinde gids die u kan helpen.

Wat gebeurt er als ik me niet zo lekker voel?
Als u tijdens de rondleiding graag weer naar het licht wilt, zullen de stadsgidsen u binnen enkele seconden weer naar de lobby begeleiden. Tussendoor hebben we ook een speciaal lichtstation waar, in nood, het licht altijd aan kan.

Mag ik mijn mobiele telefoon mee naar binnen nemen?
Om de ervaring in het donker ook echt in het donker te laten plaatsnemen, zijn alle dingen die licht geven tijdens de tour verboden. Hier vallen o.a.: aanstekers, mobieltjes en horloges met lichtgevende wijzers onder. Hoewel dit niet schadelijk lijkt, zal zelfs de kleinste bron voor een hoop licht zorgen. Dit omdat het binnen lichtdicht is. Wij bieden kluisjes aan voordat u naar binnen gaat, zodat u alles veilig op kan bergen. Na afloop van de tour kunt u deze weer meenemen en iedereen op Facebook laten weten wat voor unieke ervaring u net beleefd hebt.

Kan ik hier ook werken?
Bent u een van de toekomstige experts in het donker of heeft u een auditieve uitdaging? Ctalents biedt speciaal talent een unieke kans. Bekijk de website van Ctalents en neem contact op. Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? Schroom dan niet om ons te contacten. Hieronder zijn alle contactgegevens te vinden.

Ctalents
www.ctalents.nl
liset@ctalents.nl
T: 0031 614 18 2773

CtheCity
info@cthecity.nl
T: +31 (0)20 675 35 17