Primair onderwijs

Voor leerlingen van het primair onderwijs zal een bezoek aan CtheCity op twee manieren bijdragen aan hun opleiding.

  • Kennis vergroting met betrekking tot blindheid en slechtziendheid.

CtheCity verstrekt vooraf een lespakket met lestips en informatie. Dit lespakket is precies samengesteld voor het niveau van de leerling.

  • Zelf ervaren hoe het is om blind te zijn.

Doormiddel van een bekend spel in het donker wordt op een toegankelijke manier ervaren wat het verschil is tussen het hebben van wel of geen zicht. De hoofdactiviteit is de stadstour in CtheCity. Hier zullen de leerlingen onder begeleiding van een visueel berpekte gids zelf hun weg vinden en kleine opdrachten uitvoeren. Hierdoor staan de leerlingen in direct contact met een blind of slechtziend persoon en kunnen ze alle vragen stellen die bij hen opkomen. De leerlingen leren direct dat de samenleving bestaat uit een variëteit aan mensen.

De combinatie van educatie en spel creëert of vergroot, een bewustzijn over blindheid en slechtziendheid en daarbij het empathisch vermogen en begrip voor visueel beperkten. Tevens leren de leerlingen dat ook mensen met een beperking bezitten over talenten en daarmee gewoon mee kunnen doen in onze maatschappij: een thema wat steeds belangrijker wordt!

Interesse in het onderwijsprogramma voor het middelbaar onderwijs? Neem vrijblijvend contact met ons op om een passend programma samen te stellen.